neděle 2. srpna 2009

2009-VII-27 / 2009-VIII-02

Parádní letní okurková sezona: Gott se spustil s StB. Redaktorka Bártová nás od 28.7. krmí titulkami jako: „Gott psal Husákovi: Upřímně jsem si přál normalizaci“, nebo „Kauza Gott: StB se neštítila ani intimního života“. Jo kauzy, tady jsou v kurzu. Tak se paní novinářka ze serveru Centrum.cz dostává situace, do jaké se dostali novinář Petr Třešňák a historik Adam Hradílek s trapnou manipulací v kauze "KUNDERA": policista ve výslužbě Alois Pašek už před rokem upozorňoval, že Kundera neudal převaděče, ale nahlašoval podezřelou osobu, jelikož v té době v dané lokalitě došlo k brutální vraždě. Paní redaktorka spíše dovozuje než vyvozuje a své přání dostává do pozice „moje pravda je i vaše pravda.“

Rumunské Romy, kteří čekají na uzdravení, nebo alespoň zlepšení zdravotního stavu svého prince, bydlí na soukromém pozemku v Husinci a čeká je zřejmě další stěhování. Vlastník pozemku jim totiž nezabezpečil základní hygienické podmínky pro jejich pobyt. A to se nelíbí obyvatelům obce. I když starostka ještě včera chtěla jim pomoct, dnes je všechno jinak. Vedení obce proto žádá policii, aby pozemek s romským ležením do nedělního poledne vyklidila. Policie však zatím prostranství vyklízet nehodlá. Na kontrolní policejní stanoviště, vzdálené několik stovek metrů od tábořiště rumunských Romů v Husinci u Prahy, dorazilo dopoledne přes deset příslušníků krajně pravicové Dělnické strany.

Dnes squatteři krátce po poledni obsadili na tři hodiny nevyužívaný dům v Hollarově ulici v Mostě odešli. Mluvčí squatterů - na sociální síti Twitter - vystupující pod jménem Teta Milada v e-mailové zprávě informoval, že tak protestovali proti vyklizení pražského squatu Milada na konci letošního června.

Monte Argentario + Randák (šéf tajné služby ve výslužbě – dodal fotodokumentaci) + redakce MfD + Topolánek (expremiér) + Topolánek (junior a playboy amatér) + Talmanová (pracující na luxusní rodičovské) + Marek Dalík (lobbista) + Aleš Řebíček (exministr dopravy, vlastník jachty za 52 mil.) + Jiří Hodač (předseda dozorčí rady Letiště Praha) + Jiří Pospíšil (exministr spravedlivosti) + Martin Roman (nejlépe placený Čech ve státní funkci - ČEZ) + Milan Urban (prosadil zákon o emisích pro ČEZ) + Vladimír Johanes (lobbista, předseda dozorčí rady ŠKODA PRAHA a člen DR ČEPS a.s.) + MARTIN Procházka (SPOLCHEMIE) = VIP dovolená

Doplnění: Krainová s Hudlerem trávili dovolenou na jachtě Azimut 68E, upozornila MF Dnes. Vlastníkem lodi o délce 21,1 metru a šířce 5,4 metru je Aleš Řebíček. A v letovisku bylo veselo: dovolenkoval tady i Janoušek (kamarád primátora dr. Bhéma), advokát Janasta.

Olga Zubová to rozjela: pokud jsou kampaně ODS a ČSSD takové nějaké nemastné a neslané a TOP 09 je v agitačním (ne ideovém) šiku s KSČM, to předsedkyně Demokratické strany zelených - kandiduje jako nečlen na volitelném pátém místě kandidátky ČSSD – to od pondělka rozjede na 200 billbordech, 63 bigboardech a 160 autobusech jako NEZÁVISLÁ s logem ČSSD. Jo bratru kampaň tak za 9 – 10 milionů.

V souvislosti s rolí bývalého šéfa civilní rozvědky Karla Randáka při zveřejnění kompromitujících fotografií politiků se opět ukázalo, že se stát neumí postarat o bývalé šéfy tajných služeb. Ti souhlasí s tím, že by vláda měla vysokým důstojníkům těchto složek nabízet při odchodu adekvátní uplatnění ve státních službách. Přijmout takovou nabídku by však nemělo být povinné.

Volební souboj na podzim na jižní Moravě svedou dva předsedové stran. Stranu zelených tam povede do předčasných sněmovních voleb Ondřej Liška. Za lídra ho v sobotu zvolili v Modřicích u Brna delegáti krajské konference. Střetne se tak mj. s předsedou ODS Mirkem Topolánkem.

Odpoledne začalo pršet. Na jihu to vytopilo několik sklepů a na Pardubicku padali kroupy o velikosti pingpongových míčků.

Neveselo v Tel Avivu: 2.8. muž oblečený v černém udeřil v gay klubu v centru města a zabil tam dvě osoby a 11 dalších zranil. Včera Izraelská policie doporučila státní prokuratuře obžalovat ministra zahraničí Avigdora Liebermana z uplácení, praní špinavých peněz a zastrašování svědků. Informovala o tom agentura AFP a list Haarec.

Morava naše: Celkem 29 podnapilých nezletilců zjistili v noci na neděli policisté na Zlínsku. Preventivně zkontrolovali deset podniků. Nejvíce opilá byla sedmnáctiletá dívka, které bylo naměřeny 2,14 promile alkoholu. Popíjela slivovici.

30.7. se opětovně změnil poměr úspěch : neúspěch na stav 19 : 23. Antiraketa, testovaného protiraketového štítu, vypálená z válečné lodě v Tichém oceánu zasáhla střelu s maketou bojové hlavice.

Krize nekrize: regulační úřady v USA uzavřeli od začátku roku 69 bank. Propad ekonomiky USA se však druhého čtvrtletí letošního roku mírně přibrzdil. Podle pátečních předběžných údajů tamní hospodářství pokleslo proti předchozímu čtvrtletí o jedno procento, což je méně, než byly odhady analytiků, kteří očekávali pokles 1,5 procenta.

Z údajů Mezinárodního měnového fondu (MMF) vyplývá, že vlády světa vynaložili na současnou ekonomickou krizi více než deset biliónů dolarů.

Zaměstnavatelé mohou od 1. srpna uplatnit slevu na pojistném na sociální zabezpečení za každého zaměstnance, jehož mzda nepřesahuje 1,15 násobek průměrné mzdy (27 100 korun).
Cílem slevy je snížení personálních nákladů na nejhůře placené zaměstnance. Podle odhadů ministerstva práce a sociálních věcí by tyto slevy mohly pomoci udržet až 70 tisíc pracovních míst.

Žádné komentáře:

Okomentovat