pátek 24. července 2009

2009-VII-20 / 2009-VII-26

Vláda rozhodla, že Ministerstvo financí bude shromažďovat informace o osobách, které byly pravomocně odsouzeny za vybrané trestné činy poškozující finanční zájmy Evropských společenství. Následně nebudou moci firmy, v jejichž vedení takoví lidé figurují, získat veřejné zakázky.

Skupina lidí kolem bývalého investičního náměstka středočeských krajských nemocnic Filipa Bušiny, kterou policie podezřívá z rozsáhlých daňových úniků, by mohla být úzce propojena s firmou BMC Agro-industry a se zmizelými penězi z ruského dluhu vůči Česku, který tato firma před devíti roky odkoupila od státu.
Zdroj: http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/politika/lide-kolem-businy-dluzi-statu-miliony-za-rusky-dluh_130182.html

Dvanáct poslanců (9 ČSSD, 2 ODS, 1 KSČM) nemá pracovní e-mail a jako sběrná schránka jim slouží společná adresa posta@psp.cz. Jak pak asi , ne jen s voliči, komunikují? Nebo jsou jako tři opičky: nevidím, neslyším, nemluvím.

Volby do sněmovny přijdou za necelé tři měsíce a preference nejsilnější opoziční strany stále klesají. Předseda ČSSD tak přišel s dalším tahákem na voliče - chce, aby v době krize klesly platy ústavních činitelů o pětinu. Navíc by rád zdanil 23% poslanecké náhrady. Už tady chybí jen omezení imunity a transparentní daňové přiznání.

"Urostlá těla" politiků z ODS vystavené na obdiv v Chorvatsku můžeme obdivovat na Plzeňské ulici směrem do centra Prahy, další je v Motole. Neznámý člověk si vzal na mušku fotky Davida Krause, které vznikly pro kampaň ODS a původní nápis pozměnil: "My jsme za vodou, a co vy?". Já teda nejsem.

Ústřední povodňová komise se domnívá, že informování obcí při letošních bleskových záplavách bylo pomalé. Komise v dokumentu, který předala vládě navrhuje dát 30 milionů korun do propojení hasičů s hydrometeorology a posílit hlásnou službu na počasí.

K dnešnímu dni máme v republice 35 prasečí chřipky.

Král Badua Bonsua II. se po 171 letech vrací z Nizozemska do rodné Ghany. Teda vrací se jeho hlava, kterou roku 1838 uřezali nizozemští obchodníci popravenému panovníkovi a poslali do Holandska.

Ve středu odpoledne v lokalitě Carpiagne při neopatrné střelbě (cvičiště cizinecké legie) na vojenském cvičišti poblíž jihofrancouzského města Marseille vypukl za poslední tři roky nejničivější požár, který zdevastoval v noci přes tisíc hektarů vesměs křovinatých a lesních porostů. Místním požárníkům se nad ránem podařilo dostat živel pod kontrolu a zabránit jeho dalšímu šíření. Místní vojenský velitel byl již v rámci vyšetřování případu postaven mimo službu, informovaly armádní zdroje.

Antonello Zappadu, noční můra Berlusconiho – kniha autora pověstných snímků z vily italského premiéra Silvia Berlusconiho, na nichž je údajně zachycen i nahý bývalý český premiér Mirek Topolánek byla prezentována v Římě.

Starosta černomořského přístavního města Konstanca v Rumunsku Radu Mazare si vysloužil kritiku židovské obce poté, co se o víkendu spolu se svým synem objevil na tamní módní přehlídce v nacistické uniformě.

Reportérka ČT použila na závěr reportáže z Německa v hlavním zpravodajství 23. 7. 2009: parafrázuji: Jeden byt, jedno auto, jedna strana. To už tady bylo: Goebels: Jeden národ, jedna strana, jeden vůdce.

Nadále pokračuje „boj o Akademii“. Akademici se bouří proti krácení státních výdajů na výzkum a proti hodnocení podle Metodiky vlády ČR.

Žádné komentáře:

Okomentovat