středa 8. července 2009

2009-VII-06 / 2009-VII-12

V minulém týdnu došlo k posunu na pražské kandidátce ČSSD a na pátém – volitelném místě se objevila Olga Zubová. Čtyři dny poté jsme se dověděli, že „Pokud máme mít reálný vliv na politiku, budeme mít samozřejmě zájem podílet se na exekutivní moci. Jaromír Soukup má skvělé manažerské schopnosti a zkušenosti ze svého dřívějšího působení na ministerstvu. Role ministra by mu velmi slušela.“ Tak jsme konečně vyluštili hádanku DSZ (demokratické strany zelených). Co pak asi nás ještě do voleb čeká?
Zdroj:
http://www.novinky.cz/domaci/172907-zubova-ma-do-snemovny-kandidovat-za-cssd.html http://www.novinky.cz/domaci/173041-zubova-soukupovi-by-role-ministra-slusela.html.

Událostí týdne ve světě se stalo úmrtí M. Jacksona. Ale jak to už tak bývá: Král je mrtev, ať žije legenda.
MFF KV 2009
skončil. Krize nekrize, padlo na 530 lahví šampaňského a 130 000 diváků vidělo 210 snímků.

Squatteři z Milady se nám stěhovali. Tentokrát bez asistence policie, ale za pomoci pánů Kocába a Svinky. Jejich nová adresa je na Truhlářské ulici v Praze. Paráda: nájem jedna koruna (tedy za tři byty se jedná o koruny tři). Co bude ze spolubydlícími a co bude tak za půl roku či spíše na jar 2010, až začne přestavba baráku na Truhlářské, se squatteřmi se neřeší. Petice vysokoškoláků, obyvatel domu a vlna kritiky ze strany médií, politiků a občanů - na rychlost jak byla vyřešena bytová otázka nabouravačů v době povodní a s tím spojené problémy dalších občanů ne jen s bydlením - byla panem ministrem ignorována. Hlavně že respektujeme alternativní životní styl.
Zdroj:
http://www.blisty.cz/2009/7/8/art47831.html

Dlouho jsme o něm neslyšeli. Ekozemědělec Penc spustil webové stránky s částí archivních stránek StB. Stránky zkolabovali pro masový zájem. Dvacet let po Sametové revoluci mně napadá že „Evropu obchází strašidlo komunizmu…“ A že jsou na stránkách chyby? Podle autora to nevadí. Jak říká:“… já pouze zveřejňuji historický materiál. Jestli tam je nějaká chybovost, je věcí ústavu, aby chyby opravil…“ Já nic, já muzikant.
Zdroj:
http://www.novinky.cz/domaci/173229-pencovy-registry-stb-budou-dostupne-do-dvou-dnu-zackuv-ustav-je-proti.html

Diplomaté pokračují v řešení otázky víz do Kanady. Možná by to chtělo řešit nejdříve příčiny a ne až důsledky.
Diplomat si stěžuje, noviny to nafouknou a šéf diplomace to pak urovnává. Tak se dá zhrnout setkání Paroubek - Putin.
Škody po povodních se odhadují na 6 000 000 000,- Kč. Ministerstvo pro místní rozvoj odhaduje prostředky na likvidaci škod na 1,32 mld. korun a z toho 170 ml chce vyčlenit pro domácnosti. Podle meterologů a masmédií má začít léto. Konečně.

9.7.2009
Jedna jedna. Obvodní soud pro Prahu 7 rozhodl spor o oprávněnosti žádat náhradu po Ministerstvu vnitra ze strany hudebníka Palackého, který po zásahu plynovým granátem při technoparty CzechTek 2005 přišel málem o oko, v prospěch hudebníka. Ministerstvo se proti výroku může odvolat. "Stát za jednání policie odpovídá vždy," řekl soudce Ladislav Hejtmánek s tím, že policie by se mohla viny za škodu na zdraví zbavit jen tak, že by dokázala, že zraněný sám zavdal k útoku policistů příčinu, třeba porušováním zákona. "To se v tomto případě neprokázalo," dodal soudce. Justici tleskáme.
Zdroj:
http://aktualne.centrum.cz/domaci/soudy-a-pravo/clanek.phtml?id=641954
Zásahová jednotka policie na R6 u kladna zadržela 4 pachatele loupežného přepadení. Policie zablokovala silnici nejdříve linkovým autobusem (- to bylo povyku v TV – ) a nakonec použila kamión. Paráda, tleskáme policii.
Zdroj:
http://aktualne.centrum.cz/report/krimi/clanek.phtml?id=641955

Státní tajná kasička je znovu v kurzu. Tentokrát nám dva zdroje sdělují propouštění v armádě od 1800 do 4500 (3000 + 1500 neobsazených míst) osob. (První údaj zdělil náčelník generálního štábu, druhou cifru ministr). Důvodem je zkrácení příjmů ze státního rozpočtu o sedm miliard proti letošním 56 miliardám. Matematika asi není silnou stránkou v tomto rezortu.
Zdroj:

9.7.2009
Zloděj křičí: chyťte zlodeje! tak nějak mi připdá zpráva o tom, že "Reportéři britského listu News of the World nechávali odposlouchávat telefony tisícům celebrit, včetně politiků a sportovců." Údajně se jedná o 2000 - 3000 telefonů. A co na to naše mediální scéna? Jednoznačné rozhorčení. Ale ruku na srdce: někteří "novináři" používají obdobné techniky. (Třeba ten "zapomenutý" mobil po ukončení rozhovoru si to v klidu nahrává a novinář má informace přímo ze zdroje.)
Zdroj:

Asociace cestovních kanceláří dostala nápad. Chce rozložit prázdniny školákům podle krajů. Podle ministra Vondrušky to bude stimulovat rozvoj cestovního ruchu. Podle Asociace to bude také stimulovat. A co bude stimulovat deti?

Žádné komentáře:

Okomentovat