sobota 18. července 2009

2009-VII-13 / 2009-VII-19

Policejní akademie se dostala na první stránky novin. Ne že by se prezentovala úspěch na poli vědy a výzkumu jako by jsme od vysoké školy očekávali, ale praktikami v akademické obci. Rektor Plecitý na druhý pokus odvolal děkana Filáka. Cituji: “Řekl mi, ať odstoupím ze senátu, jestli nechci, aby mně zrušili místo," líčí svoji verzi Bohman. Z obavy o práci v pátek 15. května rezignoval. Následně si ovšem vše rozmyslel a svou rezignaci písemně stáhl.“ Předseda senátu takovou verzi odmítá.
Hold, to je akademická svoboda. Teď bude postup vyšetřován inspekcí MV.
Zdroj: http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/inspekce-prosetruje-praktiky-na-policejni-akademii_128468.html

Tak potřebujeme víza. Kanada nám je zavedla. A rozhodně to není KANADSKÝ ŽERT. Víza vydané ve Vídni. Praha v úterý formálně požádala Evropskou unii o aktivaci procedur, které teoreticky mohou vyústit v zavedení víz pro Kanaďany v celé sedmadvacítce. Je hádankou jak zareagují ostatní členské státy EU. Jednoznačně jde o otázku solidarity. EU má sice jednotnou vízovou politiku, ale neznamená to, že může zavést v odvetě víza automaticky ve všech členských státech.

V takzvané kauze Budišov zprostil třebíčský okresní soud obžaloby z vydírání oba aktéry - bývalého poradce sociálnědemokratických premiérů Zdeňka Doležela i úředníka ministerstva zemědělství Miloslava Řehulku. Třetí - bývalý starosta Budišova Ladislav Péťa, letos v květnu zemřel. Doležela a Péťu kriminalisté původně vinili také z úplatkářství. Doležela však státní zastupitelství tohoto obvinění zprostilo a u Péti ho překvalifikovalo z přímého úplatkářství na nepřímé. Jméno Doležel je známe z kauzy Pět na stole v českých. Tady soud Doležela dvakrát osvobodil.

Tak je léto. Televize se železnou pravidelností spustila báječnou sérii „Angelika“. Michèle Mercier je báječná (a defacto první filmoví „miss mokré tričko“, Robert Hossein charismatický a Jean Rochefort skvělý. Je to sice absolutní romantika, ale v záplavě Esmerald, Andělů a spol. je vysoko nad průměrem.

Sociální demokraté chtějí zavést po případném vítězství v podzimních volbách trestné daně: 76 a 100 procent. Tak například 76% daň zaplatí, kteří nebudou moci dokázat či doložit, kde na to vzali. Proto že se má jednat o majetky nad 10 milionů, a ne žádné dokladování zpětně (pánové ze seriózních novin, čtěte vyjádření pozorněji,) tak se to bude týkat minimální části populace.

Podle socioložky Šiklové se nám expředseda Bursík znovu vrací. Na podzim bude kandidovat do poslanecké sněmovny. Hotový návrat krále či zrození Fénixe.

17.7. Ústavní soud definitivně potvrdil platnost šestiletého trestu pro Brožovou-Polednovou. Ámen.

1.7. byl spuštěný nový systém doručování soudních obsílek. Mělo to urychlit projednávání civilních sporů. Jak to vypadá, vede to spíše ke zpomalení. Česká pošta totiž jak se zdá neumí obsílky novým způsobem doručovat. Má předse své směrnice a hlavně má monopolní postavení. Česká pošta je státní, justice je státní a stejně si nerozumějí. Kde pak je chyba?

Politikům se často nestává, aby jejich projevy zlidověly a pasáže z nich se citovaly ještě po letech. Generálnímu tajemníkovi komunistické strany Miloši Jakešovi se to v roce 1989 na vystoupení před komunistickými funkcionáři v Červeném Hrádku na Plzeňsku povedlo.
Pomalu můžeme psát takovou malou encyklopedii jako „kůl v plotě“, „jsi jednička“ a podobně.

16.7. nám studenti demonstrovali proti státním maturitám. Účast byla slabá - demonstrace proti státním maturitám tentokrát netáhla. Studenti ukázali Hnutí Green Revolution – jinak silně napojené na Demokratickou stranu zelených – že k jejich manipulaci budou muset použít politici jiné – sofistikovanější prostředky.

V ten samý den v Tesla Aréně zapěla Anastacia.

Šlápnutí do vosího hnízda. Tak se dá nazvat zrušení stanovišť taxikářů firmy Sedop (Praha) na Staroměstském náměstí. Jeden z řidičů postavil svůj vůz na místo pro invalidy a odmítal odjet. Auto nakonec strážníci odtáhli, jejich zákrok ale vyústil ve fyzickou potyčku kdy arogantní taxikáři se neváhali poprat se strážníky (videozáběry ukazují jak to bylo – je vidět, že kluci taxikářstí viděli video s političkou K.J. několik krát a učili se: porovnejte http://www.youtube.com/watch?v=yqyw-hk_c6M a http://www.youtube.com/watch?v=QgmovYeCbcM ).

Duo David Rath – Filip Bušina se rozšiřuje o Petra Bendla. Roky nesmiřitelní rivalové Rath a Bendl se vzájemně nenapadají. I ODS k Rathovu muži mlčí. Proč? Mlčelo se i ve středu, když se středočeská ODS snažila na krajském zastupitelstvu Ratha svrhnout. "Zvítězil názor, že nebudeme populisti, navíc o tom stejně píšete. A nechceme jako on kriminalizovat bez důkazů," říká Bendl.
Zdroj: http://hn.ihned.cz/

Janeček bude šéfovat ČT do roku 2015. Vyhrál poměrem hlasů 10:3 nad bývalou programovou ředitelku TV Prima Janu Kasalovou.

Zákaz kouření na veřejných místech vstupuje v Turecku kompletně v platnost. Už se nesmí kouřit ani v restauračních zařízeních. Jednoduše: Turci "dokouřili".

Po zavedení víz pro ČR Kanada pokračuje v KANADSKÝCH ŽERTECH: Facebook má problém. Kanada ho obviňuje z porušování zákonů. Podle kanadské komise by se také provozovatelé sítě mohli dostat do křížku s kanadským právem kvůli tomu, že registrované uživatele dostatečně neinformují o tom, jak bude s jejich daty nakládáno.
Spíše to však vypadá na snahu získat politické body. Rada: řešení je zakázat vlastní občanům se tam registrovat.

Z úst britské ministryně pro evropské záležitosti se expremiér Tony Blair dozvěděl překvapivou informaci o svojí kandidatuře na prezidenta Evropské unie. Tato funkce sice neexistuje, ale co kdyby jednou vznikla?

Žádné komentáře:

Okomentovat